FRÅN SPILL TILL GRILL

Det började som en idé i vintermörkret. Vad ska vi göra med allt prima ekträ som blir över vid tillverkningen av Malins motorsågskulpturer? Då vi redan är kolare i andra generationen så kom vi snabbt fram till svaret:
- Vi gör såklart grillkol av det.

Ek har ett mycket högt energivärde, kolet håller hög kvalitet och ger kraftfull värme utan att ryka. Kolet räcker länge och doften från de glödande bitarna är behaglig.

Från första milan.

Härligt klingande grillkol

Vi använder endast ek som vuxit här i Västsverige, inga långa transporter eller importerat trä. Kolet görs av det finaste kärnvirket medan ytveden används för att elda milan. Inget går till spillo. Martin har konstruerat och byggt kolmilan så att gengasen som bildas under pyrolysen leds tillbaka till förbränningskammaren och eldas upp, vilket gör tillverkningen klimatsmart.

HellesOak startade som ett projekt för att ta hand om en restprodukt men har utvecklats till något som vi verkligen brinner för. Vi hoppas att du skall njuta av din grillupplevelse med vår hantverksmässigt tillverkade, miljösmarta premiumkol.

Malin och Martin Nilsson, HellesOak

INGEN GLÖD UTAN KOL